Hayes Bridge

Hayes Portfolio A327a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PARTNER: Friends of the Hayes
LOCATION: Stone, Staffordshire
PROJECT TYPE: design, construction, project management
BUDGET: £5500

The project brief was to design and construct a small footbridge in The Hayes, near Stone, Staffordshire. The steep topography of the site currently means many visitors are restricted to the house and immediate gardens and not are able to access the wider pasture, stream and woodlands.

The bridge is part of a wider programme for The Hayes to provide all ability access to the stream and woods for recreational and educational use.

The Hayes seeks to strengthen their activities through ecological ends. Part of project brief was to use green timber from felled tress adjacent to the site, reinforcing the notion of sustainability and resourcing local materials for the benefit of the community.

Students subsequently used the material to explore potential designs before selecting a final proposal to take forward to construction. Co.Lab coordinated the live construction as well as securing funding from St.Modwen’s Environmental Trust.

The project was submitted for the AJ Small Projects Award 2011.

One comment

  1. Pingback: Hayes Bridge « Live Projects Network

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s